Jídelníček na 9. 8. – 13. 8. s receptem na banánové lívance

Banánové lívance vám udělají skvělé ráno :) Dobrou chuť.

Pondělí

  • snídaně

    Banánové lívance (viz recept)

  • svačina

    Bílý jogurt s ovocem a ořechy

  • oběd

    Celozrnné špagety s boloňskou omáčkou, hovězí maso, čerstvá rajčata

  • svačina 2

    90% šunka, kedlubna

  • večeře

    Losos v troubě, bramborová kaše, zeleninový salát

Úterý

  • snídaně

    Banánové lívance (viz recept)

  • svačina

    Kefír, celozrnná houska

  • oběd

    Kuřecí prsa v troubě, houbová omáčka, zelenina

  • svačina 2

    Mozzarela, cherry rajčátka

  • večeře

    Krevetový salát s ředkvičkou, olivovým olejem a kešu

Středa

  • snídaně

    Míchaná vajíčka se šunkou a sýrem, kváskový chlebík, červená řepa

  • svačina

    Bílý jogurt, ovesné vločky, ovoce, arašídové máslo

  • oběd

    Hovězí steak, zeleninový salát

  • svačina 2

    Zelenina a semínka/ořechy

  • večeře

    Nepečený rýžovo-tvarohový koláč

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovesná kaše s mlékem, ovoce, ořechy, protein, goji semínka

  • svačina

    Kedlubna, žitný chlebík, máslo

  • oběd

    Kuřecí prsa, batátové pyré

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Krevetový salátek s citronovým dresingem

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, ghee, rýžový chlebík, červená řepa

  • svačina

    Tvaroh s proteinem, ovoce

  • oběd

    Tilapie, čerstvá sezonní zelenina, rýže basmati

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem, med

  • večeře

    Kuřecí prso s rýží, cherry rajčátka s olivový olejem

Banánové lívance

20 minut, cca 10 lívanečků

Suroviny na těsto

2 menší zralé banány (cca 200 g)
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce strouhaného kokosu
3 šťastná bio vajíčka
1 velká lžíce bílého jogurtu
1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžičky mleté skořice
špetka soli
kokosový olej na smažení

Suroviny na malinový rozvar

2 větší hrsti mražených nebo čerstvých malin
1 lžíce javorového sirupu

Suroviny na dozdobení

ovoce, ořechy, domácí marmeláda, arašídové máslo

Postup 

1 Všechny ingredience na lívance vložím do mixéru a promixuji v hladké kompaktní těsto. (Těsto by nemělo by být moc řídké, ale ani moc hutné)

2 Na pánvi si rozpálím trochu kokosového oleje, nebo ghee másla a lívanečky opékám z obou stran dozlatova.

3 Zmražené nebo čerstvé maliny nasypeme do hrnce, přidáme javorový sirup a necháme společně tak deset minut probublat. Hotové lívance ozdobíme marmeládou nebo arašídovým máslem a přelijeme ovocným rozvarem.






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat