Vaginální kung-fu jako fitness trend může i ublížit

14.10.2021 | Zdraví

Vaginální kung-fu je trendem, který vzbuzuje zvědavost i obavy. Proč se o něm mluví a z jakého důvodu některé ženy zvedají závaží pochvou?

Každá majitelky vaginy by chtěla mít mladistvě vypadající klín, což naštěstí nedá tolik práce. Pochva totiž nestárne a vypadá pořád stejně, ať je vám 15 nebo 50 let. Co se ale týče pružnosti a vitality, je to věc jiná.

Jen se tak rozhoupat k sexuálním prožitkům

Porody, těžká fyzická námaha, ale i postupující věk patří k příčinám toho, že se oslabuje pánevní dno, které má vliv na inkontinenci i sexuální prožitky. Pokud je ochablé, orgasmus je vinou toho slabší a méně intenzivní! Proto sexuologové i kouči partnerských vztahů doporučují „podvozek“ posilovat, ať už s pomocí Kegelových cviků, nebo speciálních pomůcek z erotických obchodů, díky nimž není problém ty správné svaly lokalizovat a zocelit.

Je tu však ještě jeden způsob, který obě metody tak nějak spojuje v jednu, a tou je vaginální kung-fu, jehož největší propagátorkou je americká sexpertka Kim Anami, která si na špagát pověsí závaží, to svým klínem zvedá a různě jím houpe. Důvod?

Bez dozoru ani ránu!

Kim Anami na svém blogu tvrdí, že právě tenhle způsob posilování navozuje mnohočetný, vaginální a ejakulační (mokrý) orgasmus, přispívá k lubrikaci klína (doslova tvrdí, že pochva zvlhne jen z poslechu vašeho milence), do týdne od prvního dne praktikování krotí únik moči a údajně i posiluje libido. Na druhou stranu existují ti, kdo varují, že je tato technika zbytečná a potenciálně škodlivá. Hlavně gynekologové zdvihají varovný prst!

Závaží. Skutečně je důležité?

Podle nich používání závaží není o nic přínosnější než jiné techniky posilování, proto hlásají, že zadržování moči či Venušiny kuličky bývají dostačující a hlavně se při jejich aplikaci nemůže nic stát. Během zvedání závaží je třeba dbát na správné držení těla a zapojení určitých partií, při nesprávném provedení hrozí poranění a zdravotní komplikace, nehledě o újmě na vagíně. Přihlédnout se také musí k faktu, že u zocelování pánevního dna je důležité opakování, ne váha. A mezi největší překážky, které vás v tomhle směru čekají, je lokalizace (identifikace) svalů a hlavně pravidelnost, se kterou se procvičují.

Fikce ve výtahu

Nejprve se pokuste zastavit tok moči, když jste na toaletě. Zapamatujte si, jaké to je, ale udělejte to jen jednou nebo dvakrát. Věnujte pozornost pocitům. Pak si představte, že stojíte v přeplněném výtahu a snažíte zadržet prdění. Pokud to uděláte správně, „vcucnete se“ jakoby dovnitř do těla. Řešením je i nalubrikovaný tampon. Vsuňte ho do pochvy, jemně tahejte za šňůrku, ale klínem se ho snažte udržet na místě. Jakmile si ujasníte, kde svaly pánevního dna jsou, pusťte se do jejich zatínání (pro začátek stačí 5 sekund cviku a 10 sekund relaxace). Provádějte několik minut třikrát denně.

Zdroje: kimanami.com, modernwomenshealth.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat