Zdravý fresh na každý den

02.07.2021 | Výživa

Čerstvá šťáva z ovoce a zeleniny je lahodná pro naše chuťové pohárky, krásně voní a je svou barevností pastvou pro oči. Je to také způsob, jak bojovat proti únavě, nervozitě i zdravotním problémům. Osvěží organismus a také slouží jako jeho detoxikační prostředek. Je zdrojem vitaminů, minerálů, bílkovin, tuků, cukrů a rozzáří vaši pleť.

Fresh džus je nejen vitaminovou bombou, ale i bombou kalorickou. Je tedy lepší dávat přednost šťávám kombinovaným, tedy kousek ovoce a kousek zeleniny. Nedopřávat si tento báječný mok ve dne v noci, ideálně ředit s vodou a přidat pár kapek citronové šťávy, která zpomaluje úbytek vitaminů a léčivých látek. Když přidáte i nějakou bylinku, obohatíte chuť šťávy ještě více.

Tipy na čerstvou šťávu 7x jinak

Dopřejte si sklenici čerstvé šťávy každý den. Vybrat si můžete z našich tipů, které jsou výborným pomocníkem při doplnění vitaminů a energie, vám doslova na míru. Nezapomeňte potraviny pořádně umýt a nebojte se slupek nebo zrníček. Každý odšťavňovač nebo jiný domácí robot si s nimi už dokážou dobře poradit, a navíc byste se ochudili o mnoho důležitých látek, které v sobě ukrývají. Pak už jen stačí vybrat suroviny, které jsou pro vás vyhovující, a dobrota je na světě. Navíc to může být i chutná svačinka.

Nachlazení – mrkev, ananas, zázvor, grapefruit

Stres – banán, hruška, jahody

Červené vitaminy – červené jablko, maliny, granátové jablko, jahody, brusinky

Únava – mrkev, řepa, citron, zelené jablko, špenát

Bolest hlavy – jablko, salátová okurka, kapusta, řapíkatý celer, zázvor

Detox – kiwi, špenát, limeta, zelené jablko, salátová okurka, řapíkatý celer

Energie – pomeranč, mandarinka, mrkev, moruše

Zdroj: Johanka Mo, heathline.com, eatthis.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat