Žízeň lze zahnat i zdravým způsobem

I během pití můžete ztloustnout, protože v mnoha tekutinách se ukrývá hodně kalorií. Zdravé nápoje naproti tomu vám dodají nejen potřebné tekutiny, ale i minerály, a to bez přidaných kalorií, které by se vám usadily na bocích. Víte, jaké nápoje jsou zdravé a kterým se raději obloukem vyhnout?

Nápoje utiší žízeň a udrží rovnováhu tekutin v těle. Přitom by měly být co nejméně kalorické nebo nejlépe úplně bez kalorií, aby tělo zbytečně nezatěžovaly.

Voda z kohoutku a minerální voda, bylinné a ovocné čaje nebo neslazené šťávy, které obsahují alespoň ¾ obsahu vody, jsou proto nejlepší volba, pokud jde o zdravé nápoje.

Čím nejlépe uhasit žízeň?

Voda

Ze zdravých nápojů se jako ta nejvhodnější tekutina ukazuje být voda. Obyčejná kohoutková voda, která v České republice prochází nepřísnějšími kontrolami, je pro lidské tělo nejvhodnější –⁠ uhasí žízeň bez zbytečných kalorií.

Minerální voda pochází z podpovrchových zdrojů. Obsahuje minerální látky jako je vápník, hořčík nebo sodík v různém množství. Díky tomu i různé minerální vody chutnají různě, podle toho, jaká minerální látka v nich dominuje.

Označení stolní voda zní možná vznešeně, má ze všech přírodních vod ale nejnižší kvalitu. Je to označení směsi kohoutkové a minerální vody.

Infused water

V poslední době jste se mohli setkat s označením „infused water“, která je momentálně velmi oblíbená. Není to nic jiného než aromatizovaná voda –⁠ sycená nebo ne – s vylouhovaným ovocem, zeleninou nebo bylinkami, po kterých dostane svoji typickou chuť a vůni.

Ovocné šťávy

Pokud si chcete namíchat zdravý ovocný nápoj, měli byste vždy použít ovocnou šťávu nebo stoprocentní džusy. Nejlepší jsou samozřejmě ty čerstvé, u džusů z koncentrátu se jedná o směs pitné vody, aroma a přidané ovocné dužiny. Přirozeně byste měli vybírat ty, které neobsahují cukr.

Domácí limonády

V létě si můžete také připravit zdravé domácí limonády. Z dužiny melounu nebo jahod lze přidáním sycené vody vykouzlit velmi jednoduše zdravou, a přitom velmi chutnou limonádu. Před mixováním můžete ovoce lehce zmrazit. V zimě naopak stačí ovoce zalít horkou vodou a přidat špetku vanilky.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat