Základem stravy žen ve středním věku je zelenina

Abyste zůstaly zdravé dlouho, vyplatí se od čtyřiceti let trochu pozměnit svoji stravu. A tyhle potraviny vám mohou pomoci.

Ženské tělo se s časem mění a především po stránce výživy je velmi důležité se jeho potřebám přizpůsobit. Nejlépe vám to půjde s následujícími potravinami, které kromě jiného pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a krevní tlak, předcházejí nemocem a dodávají potřebnou energii.

Brokolice

Tato zelená zelenina obsahuje velmi mnoho vlákniny, vitaminu C a A a také vápníku. Pokud budete pravidelně jíst brokolici, můžete dokonce snížit riziko onemocnění rakoviny. Na základě dostupných výzkumu je totiž možné prokázat, že látky obsažené v brokolici dokážou zabránit růstu rakovinotvorných buněk.

Batáty

Sladké brambory, neboli batáty, nejsou označovány jako nejzdravější druh zeleniny jen tak pro nic za nic. Antioxidanty a látky regulující hladinu cukru v krvi, které jsou v batátech obsažené, pomáhají před onemocněními jako je diabetes nebo rakovina.  

Kurkuma

Jak testy prokázaly, látky v kurkumě obsažené mají protizánětlivé účinky, a dokážou dokonce pomoci při depresích. Zlaté mléko, tedy teplé mléko s trochou kurkumy, napomáhá kromě jiného lepšímu spánku.

Avokádo

Vláknina, foláty a hořčík – to jsou jenom tři ze všech pozitivních látek, které může avokádo nabídnout. Podle výsledků četných výzkumů tuky v avokádu snižují hladinu cholesterolu a zásobují tělo důležitými vitaminy.

Špenát

Vitaminy, které najdete ve špenátu dokážou pozitivně podpořit zdraví našich očí a kostí. Kromě jiného studie prokázaly, že látky obsažené ve špenátu pomohou zabránit růstu nádorů a předcházejí nemocem jako artritida.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8707325/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat