S lahůdkovým droždím k lahodnému zdraví

Lahůdkové droždí je velmi populární ve světě veganů a řady jeho příznivců se postupně rozšiřují. Lahůdkové droždí je velmi výživné, doplní do těla spoustu vitaminů a minerálů. Mimoto vyniká i svou jedinečnou chutí. Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet, uvidíte, že se doma po něm jen zapráší.

Lahůdkové droždí je zbavené své aktivní formy, to znamená, že na kynutí ho doma již nevyužijete. Jedná se o deaktivovanou formu kvasnic, které mohou doplnit organismu impozantní množství vitaminů a nezbytných minerálů. Lahůdkové droždí zakoupíte v prodejnách se zdravou výživou ve formě „vloček“ a prášku. Lahůdkové droždí má příjemnou sladkoslanou chuť.

Efektivní složení

Lahůdkové droždí je bezlepkové a je obohacené o další vitaminy a živiny, jako je například vitamin B12, aby bylo ještě více přínosné pro vegetariánskou a veganskou stravu. Tato forma kvasinek je také kompletní bílkovinou, což znamená, že může poskytnout všech 9 aminokyselin. Dále je obohaceno o vápník a železo.

Poznejte všechna pozitiva lahůdkového droždí.

Posílí imunitní systém

Pokud má vaše tělo dostatek vitaminů B, může váš metabolismus a imunitní systém fungovat správně, tím vás ochrání před různými patogeny a možnými infekcemi.

Vhodné pro těhotné ženy

Díky obsahu kyseliny listové, je prospěšné i pro těhotné ženy, zejména pro vývoj plodu. Přidáním lahůdkového droždí do své stravy výrazně snižujete riziko související s poruchami vývoje plodu.

Doplní potřebné živiny

Hlavním důvodem, proč lidé používají tuto formu droždí, je kompenzace živin, které mohou chybět při vegetariánské či veganské stravě. Lahůdkové droždí tělu doplní potřebné množství bílkovin, vlákniny a vitaminů.

Pro krásné vlasy a pevné nehty

Obsažené aminokyseliny a vitamíny v tomto droždí jsou nezbytné pro tvorbu bílkovin, které jsou potřebné pro posílení vlasů a nehtů, což je velmi přínosné, pokud zrovna držíte redukční dietu, nebo jste začali s vegetariánskou stravou.

A jak droždí používat?

Jedním z nejběžnějších způsobů využití lahůdkového droždí je náhrada sýrů, protože může vytvářet podobnou smetanovou a ořechovou chuť. Lahůdkové droždí zpestří chuť polévkám, těstovinám, salátům nebo jím můžete posypat pečenou zeleninu. Pokud s lahůdkovým droždím začínáte, tak na internetu můžete najít spoustu zdravých a hlavně chutných receptů.






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat