Buďte aktivní už od rána

Ranní ptáče dál doskáče – ale ne s chytrým telefonem v ruce. Protože telefony ovlivňují naši psychiku a ta nás nechá vkročit do pravděpodobně nepovedeného dne. První tři hodiny po probuzení totiž určují, jak produktivní bude náš den. 

Kdo by to neznal? Budík zvoní, vy otráveně posunujete dobu, kdy opravdu vstanete, ale stejně vám je to k ničemu, protože nakonec vstát musíte. Když pak sáhnete po smartphonu, abyste vypnuli nepříjemný hluk, než se nadějete, už projíždíte sociální sítě. Přitom prvních pár minut dne určuje, jak úspěšný pro nás bude jeho zbytek. A v tomto kontextu je sáhnout po chytrém telefonu stejné jako sahat na záchod.  

Instagram a další ovlivňují naši psychiku, aniž bychom si toho všimli – jednáme pod vnějšími vlivy a ztrácíme kontrolu. V dlouhodobém kontextu to zvyšuje hladinu stresu – a ten je viníkem řady nemocí a urychluje proces stárnutí. 

Ale nejen prvních pár minut je rozhodujících pro úspěšný den. Správné chování v prvních třech hodinách dne může až pomoci zvýšit produktivitu, a dokonce zkrátit pracovní týden o 20 hodin. 

Krok první...

... na ranním seznamu úkolů by měla být snídaně. Ale ne ledajaká – měla by být bohatá především na bílkoviny. Ty udržují konstantní hladinu krevního cukru a zabraňují známé únavě po jídle.  

Krok dva...

... je ve znamení výzvy 90-90-1. Následujících 90 dní si během prvních 90 minut projdete první a nejdůležitější bod na svém seznamu úkolů. To předurčí, jaký bude celý váš den, a navíc okamžitě rozběhne.  

Krok tři...

Poslouchejte klasickou hudbu, abyste se co nejlépe soustředili a dokázali odblokovat vnější rušivé faktory.  

Jakmile takto strávíte první tři hodiny svého rána, můžete začít prohlížet své účty na sociálních sítích. A zaručujeme, že na sociálních sítích strávíte mnohem méně času než doposud.

Zdroj: názory autora - celý článk






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat