Babí léto ve znamení pohybu

25.09.2023 | Trénink

Text nabízí tipy a rady pro cvičení venku během podzimních měsíců. Zdůrazňuje výhody pravidelného pohybu na čerstvém vzduchu a dává návrhy na různé druhy aktivit vhodných pro toto roční období.

Podzim je jedinečné období pro outdoorové cvičení a různé aktivity. Barvy listí, osvěžující vzduch a teploty, které nejsou ani příliš vysoké, ani příliš nízké, vytvářejí ideální podmínky pro množství fyzických aktivit. Pokud si stále nevíte rady, jaké podzimní aktivity byste mohli vyzkoušet, nechte se inspirovat následujícími nápady.

Běhání

Běhat lze samozřejmě kdykoliv během roku, ale podzim nabízí zcela jiný zážitek. Barevné krajině dominují oranžové a červené odstíny a příjemné podzimní teploty jsou ideální pro delší běhy. Navíc po deštivém dni můžete využít čerstvost vzduchu a menší počet lidí na oblíbených běžeckých trasách.

Turistika

Podzim je také skvělým obdobím pro turistiku. Lesy se mění v barevné palety a mírné teploty znamenají, že se nezapotíte tak rychle jako v létě. Navíc, pokud jste šťastní, můžete narazit na nějaké jedlé houby.

Cyklistika

Jízda na kole v podzimní krajině může být příjemným zážitkem. Můžete se vydat na hory na horské kolo nebo si vybrat klidnou jízdu po rovinaté krajině na trekovém kole. Dejte si však pozor na mokré a kluzké povrchy, zejména pokud se chystáte na delší jízdu.

Jóga

Cvičení jógy venku v podzimních měsících může být skvělou možností, jak spojit pohyb s klidem přírody. Jóga vám pomůže uvolnit se a redukovat stres, zatímco se budete moci těšit na krásu podzimu.

Bruslení

Pokud máte blízko asfaltovou cestu nebo park, proč nevyzkoušet bruslení? Je to skvělý způsob, jak využít podzimní počasí a zároveň získat skvělý kardiovaskulární a vytrvalostní trénink. Navíc se při bruslení zapojuje velké množství svalových skupin.

Plavání v přírodě

Pokud jste odolnější povahy, můžete vyzkoušet podzimní koupání v přírodě. Ačkoli teploty spadají, řeky a jezera jsou často stále dostatečně teplé na krátké zaplavání. Zabraňuje to šoku pro tělo a pomáhá posílit imunitní systém.

Outdoorové posilování

Existuje mnoho parků a veřejných prostorů, které nabízejí outdoorové posilovací stroje a zařízení. Můžete se tam cvičit, nebo si s sebou přinést vlastní tréninkové vybavení, jako jsou kettlebells, resistance bands nebo trx pásy.

Podzim nabízí mnoho příležitostí pro venkovní cvičení a různé aktivity. Všechno, co potřebujete, je vhodné oblečení a chuť vyrazit ven. Takže si obujte boty, sbalte batoh a vychutnejte si krásu podzimních měsíců na svém cvičení.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8751121/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9214893/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat