Nejlepší cviky na pevná prsa

09.06.2023 | Trénink

Silné prsní svaly jsou cílem mnoha lidí, kteří se chtějí dostat do formy a budovat sílu. Silný a svalnatý hrudník může mít mnoho výhod, od lepšího držení těla až po lepší sportovní výkon. Nejen muži, ale i ženy by se měly o cvičení hrudníku zajímat. Jaké cviky jsou nejlepší a jak je správně vykonávat?

Tipy na trénink

Prsní svaly jsou dvojice velkých svalů v horní části hrudníku. Používají se při různých pohybech horní části těla.  Pokud jsou tyto svaly posíleny, může to vést ke zlepšení držení těla, stability a rovnováhy. Kromě toho vám silné prsní svaly mohou pomoci stát se lepšími sportovci. Zvýšení síly prsních svalů vám pomůže stát se silnějšími a hbitějšími, což vám umožní dosahovat lepších výkonů ve zvoleném sportu. Navíc vypracované prsní svaly jsou estetickým cílem mnoha sportovců. (1)

Existuje několik cviků, které lze použít k budování silných prsních svalů. Jedním z nejúčinnějších cviků na posílení prsních svalů je bench pressing. Tento cvik lze provádět s osou nebo s činkami. Spočívá v tom, že ležíte na zádech a tlačíte závaží od hrudníku. Kromě silových cviků je také důležité zařadit do své rutiny protahování. Protahování může pomoci zlepšit flexibilitu a rozsah pohybu prsních svalů. (2)

Cviky na prsa

Kliky jsou jedním z nejoblíbenějších cviků s vlastní vahou na hrudník, a to z dobrého důvodu. Jsou snadné na provedení, nevyžadují žádné vybavení a lze je provádět kdekoli. Klik začněte v pozici prkna s rovnými pažemi a rukama přímo pod rameny. Pokrčte lokty a spusťte hrudník k podlaze, poté se vytlačte zpět do výchozí pozice. Pohybujte se pomalu a kontrolovaně a při provádění cviku nezapomeňte zapojit střed těla a hýžďové svaly. (3)

Dalším cvikem podobným bench pressu jsou tlaky na prsa. Chcete-li provést tlaky, lehněte si na záda na rovnou lavici a do každé ruky vezměte činky. Stiskněte činky nad hrudníkem a spusťte je zpět dolů, dokud nebudete mít paže téměř rovné. Opět se pohybujte pomalu a kontrolovaně a nezapomeňte zapojit jádro a hýždě. (4)

Zdroje: (1) www.healthline.com/health/fitness-exercise/best-chest-exercises, (2) www.healthline.com/health/fitness-exercise/best-chest-exercises, (3) www.healthline.com/health/fitness-exercise/best-chest-exercises, (4) www.healthline.com/health/fitness-exercise/best-chest-exercises






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat