Top druhy cvičení, při kterých spálíte maximum tuku

17.05.2023 | Trénink

Pokud jste si v poslední době dopřáli až příliš mnoho chutných jídel, možná hledáte nejrychlejší strategie, jak spálit přebytečné vrstvy tuku (nejen) kolem pasu. Víte, na jaké cvičení se zaměřit, aby se výsledky dostavily co nejdříve?

Jaké jsou nejlepší tréninky na hubnutí a spalování tuků? Realita je taková, že na tuto otázku neexistuje žádná univerzální odpověď, neboť různé druhy cvičení mají na tělo různý metabolický dopad. Nicméně i tak vám fitness trenéři ihned vyjmenují ty nejefektivnější metody. Které to jsou?

Skoky přes švihadlo

Počet spálených kalorií: 667–990 kalorií/hodina (pokud skáčete rychlostí 120 skoků za minutu). Jak se ukázalo, toto malé lano je ve skutečnosti velkým spalovačem tuků. Zkuste použít zátěžové švihadlo, abyste ještě více zapojili paže a ramena.

Běh do kopce/sprinty po schodech

Počet spálených kalorií: 639–946 kalorií/hodina. Pokud dokážete sprintovat s maximálním úsilím po schodech nebo do kopce v tempu, které udržíte jen asi 20 sekund, a proložíte ho zotavovacím během poloviční intenzity, pořádně se zapotíte. Čím víc na sebe při těchto sprintech tlačíte, tím většího úbytku kalorií se dočkáte.

Kickbox

Počet spálených kalorií: 582–864 kalorií/hodina. Ať už řádíte sami nebo ve skupině, ujistěte se, že přestávky mezi koly úderů a kopů jsou super krátké. V takovém případě se vysněné postavy dočkáte mnohem rychleji.

Cyklistika

Počet spálených kalorií: 568–841 kalorií/hodina. Jízda s trvalou vysokou intenzitou rozhodně má něco do sebe. Střídejte intervaly a dodržujte zásady HIIT – maximální aktivitu prokládejte méně intenzivní jízdou, a to nejlépe v poměru 1:1.

Běh

Počet spálených kalorií: 566–839 kalorií/hodina. Chcete-li během a po tréninku kalorie spalovat co nejefektivněji, přidejte do běhu krátké série sprintů.

Cvičení s kettlebellem

Počet spálených kalorií: 554–822 kalorií/hodina. Kettlebell je jedna z nejlepších pomůcek na vypracování postavy v domácím prostředí. Ujistěte se však, že se při cvičení s touto vychytávkou nezastavujete. Doporučuje se přepínat mezi pohyby horní a dolní části těla. Zkuste provést sadu švihů a dřepů a po dokončení tří pohybů odpočívejte 15 až 20 sekund.

Veslovací trenažér

Počet spálených kalorií: 481–713 kalorií/hodina. Pro dosažení maximálního spalování kalorií, veslujte v rychlých, jednominutových intervalech a následně si dopřejte 30 až 60 sekund aktivního odpočinku – střídáním dřepů, kliků a planků.

Silový trénink

Počet spálených kalorií: 341–504 kalorií/hodina. Energetický výdej podpoříte tím, že se zaměříte na složené pohyby, které zaměstnávají více svalových skupin (jako u mrtvého tahu).

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2991639/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat