Už žádné povislé paže. Jednoduché cvičení pro pevné paže

21.04.2023 | Trénink

Léto klepe na dveře, ale co nechceme, aby se nám klepaly paže. Pojďte si s námi zacvičit.

Jistě si umíte představit, jak nevzhledně vypadají povislé paže. Tento problém může trápit muže i ženy a většinou se jedná o důsledek zanedbání svalové hmoty či úbytku tuku. Pokud patříte mezi ty, kdo se chtějí vyhnout tomuto problému, přečtěte si náš článek, ve kterém vám představíme jednoduché cvičení pro pevné paže.

Bicepsový zdvih

Toto cvičení se provádí se činkami nebo jednoručkami. Pevně chyťte činku a zdvíhejte ji směrem k hrudi. Doporučujeme 3 série po 15 opakování.

Tricepsový zdvih

U tohoto cvičení pracuje vrchní část paže – triceps. Opět můžete použít činku nebo jednoručku. Postavte se rovně a pak chyťte činku oběma rukama za zátylek. Pomalu zdvíhejte ruce a pak je vraťte do původní polohy. Doporučujeme 3 série po 15 opakování.

Kliky

Kliky jsou skvělým cvičením, které posiluje paže, záda a hrudník. Pokud nevíte, jak správně dělat kliky, podívejte se na tento návod: Dejte ruce na zem ve šíři ramen a položte nohy vedle sebe. Postupně se spouštějte dolů a zachovejte rovnou páteř. Když se dostanete těsně nad zem, zvedněte se zpátky nahoru. Doporučujeme 3 série po 15 opakování.

Dipsy

Tento cvik provádějte na paralelních hrazdách nebo na dvou stabilních opěrkách. Chyťte opěrky tak, aby vaše ruce byly ve šíři ramen. Přeneste váhu na ruce a opřete se o ně. Pomalu spouštějte tělo dolů a poté se vraťte do původní polohy. Doporučujeme 3 série po 15 opakování.

Flexe paží s expandérem nebo gumovým pásem

Pro toto cvičení potřebujete expandér nebo gumový pás. Chyťte expandér oběma rukama a postavte se na něj. Natahujte a uvolňujte expandér v pohybu zdvihu paží. Doporučujeme 3 série po 15 opakování.

Chcete-li mít pevné paže bez povislejší kůže, je potřeba pravidelně cvičit a posilovat. Vyzkoušejte tyto jednoduché cviky a určitě uvidíte rychlé výsledky. Pravidelné cvičení, správná životospráva a dostatek vody pomohou udržet vaše ruce v dobré kondici a zdraví.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat