Aby 500 kalorií doslova shořelo

Chcete rychle spálit 500 kalorií? Tyto čtyři sporty to nejen umožňují, ale jsou také zábavné.

Nezáleží na tom, zda se chcete konečně znovu vejít do svých starých oblíbených džínů, vykompenzovat si malý kulinářský prohřešek z víkendu nebo jen chcete intenzivně cvičit – metod, jak rychle spálit kalorie, je opravdu mnoho. S těmito sporty však dosáhnete maximálních výsledků ve velmi krátkém čase. Při těchto sportech rychle spálíte 500 kalorií (1).

Plavání

Pro ty, kteří nejsou úplně fit, je plavání pravděpodobně nejlepší způsob, jak rychle shodit kila. Při plavání se zapojují téměř všechny svalové skupiny, aktivuje se lymfatický tok – a šetří se klouby. Pro spálení 500 kalorií byste však museli celou hodinu plavat prsa. S malým intervalovým programem je to rychlejší. Plavejte co nejrychleji po dobu 1–2 minut, poté pokračujte volnějším tempem dvakrát tak dlouho. 500 kalorií tak spálíte snadno už po půl hodině.

HIIT-trénink

HIIT trénink, zkratka z High Intensity Interval Training, vás opravdu zahřeje. Při něm cvičení provádíte intenzivně a krátce, poté následuje interval na zotavení. Nejčastěji se takový trénink skládá z 5 až 8 cviků v délce 30 až 60 sekund, které se střídají s odpočinkem cca 20–30 sekund. Velmi jasná výhoda: Intenzivní intervaly uvedou tělo do anaerobního stavu a spálí více kalorií a tuku. Takový HIIT trénink je neuvěřitelně vyčerpávající, ale po půl hodině zaručeně spálíte 500 kalorií. A nebojte se – ten čas vám neuvěřitelně uteče.

Chození po schodech

Ano, chození po schodech může také spálit dost kalorií. Pokud můžete, vezměte si na pomoc stepper nebo „schody do elektrické posilovny“ ve fitness studiu, ale jinak samozřejmě dobře poslouží i obyčejné schodiště. Pokud budete stoupat po schodech bez jakýchkoli pomůcek, můžete za půl hodiny spálit kolem 225 kalorií. Pokud do svého tréninku zapojíte i činky, můžete rychle zvýšit spotřebu kalorií na 500. Další plus: Nejen stehna a hýždě, ale také horní část těla se v tomto tréninku poměrně hodně zapojí.

Nordic walking

Nordic walking už dávno shodil svou zaprášenou image. Je to mnohem šetrnější alternativa k běhání, kde si navíc užijete přírodu a zaručeně uděláte svých 10 000 kroků denně. O tom, že nordic walking není radno podceňovat, svědčí i vysoká spotřeba kalorií – nebo jste věděli, že svižnou chůzí lze už za 90 minut spálit 500 kalorií?

Zdroj: (1) journals.lww.com/nsca-jscr/Fulltext/2015/03000/Caloric_Expenditure_of_Aerobic,_Resistance,_or.28.aspx - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat