Výmluvy proč necvičit jsou cestou k jeho konci

02.08.2022 | Trénink

Všichni to známe a všichni se s tím sem tam pereme. Dnes si zde řekneme pár tipů, jak předejít výmluvám a jak vytrvat v započatém cvičení. Nakonec uvidíte, jak jednoduché to může být. 

Začátek

Nebojte se začátku a už vůbec se nebojte začít. Každý má nějaké zbytečné předsudky a stává se, že hledá problémy a ne řešení. Jak vypadáte tak vypadáte. A není na místě se za to stydět. Každý jsme nějaký a nikdo s postavou jako lusk z nebe nespadl. A koukání ve fitness centru do zrcadel neznamená, že se někdo neustále prohlíží, ale že se dívá, zda správně cvičí. To jen tak na okraj.

Plánujte

Naplánujte si celý proces vašeho cvičení. Je dobré si udělat program pro cvičení a čas, který ve fitness strávíte. Hezky si vezměte do ruky diář, nebo kalendář a pěkně si zapište, kdy co a jak budete cvičit. Jestli to jeden den bude čistě jen posilovna a případně kardio cvičení nebo nějaká aerobní skupinovka jako třeba spinning, fitbox, zumba nebo aerobik. Nebo také nějaké klidové cvičení jako pilates nebo jóga. A ruku v ruce si můžete připravit a naplánovat i zdravý jídelníček a regeneraci v nějakém wellness nebo wellness centru. A toho plánu se držte zuby nehty.

Oblečení

Kupte si krásné sportovní oblečení, hezkou sportovní obuv, ve které budete cvičit a obecně sportovat. Má to své výhody. Budete lépe vypadat, budete se tím pádem lépe cítit a budete i lépe a s větší radostí cvičit. A platí to, i když se rozhodnete hrát třeba tenis, badminton nebo squash. Nemusí se jednat jen o cvičení ve fitness.

Ideální fitness

Najděte si ideální fitness nebo posilovnu blízko buď vašeho domova, nebo blízko vašeho zaměstnání. V budoucnu se tak můžete vyvarovat a vyhnout různým výmluvám, například že je venku šeredně a že to máte daleko nebo, že nejede autobus, a tak nemůžete jít cvičit, protože pěšky je to daleko atd. Nebude snadné hledat výmluvy.

Dobrá nálada

Vytvořte si pro cvičení ty nejlepší podmínky, aby vás pobyt ve fitness centru co nejvíce bavil a byl co nejpříjemnější. Mějte dobrou náladu, pusťte si do sluchátek příjemnou hudbu, kterou máte rádi a nerozptylujte se okolním světem. Dobrá nálada je předpoklad toho, ze vás cvičení bude mnohem více bavit. 

Členství a permice

Pokud chcete ještě více podpořit motivaci, pořiďte si ve fitku nebo sportovním centru členství nebo permanentku minimálně na 3 měsíce bez možnosti zrušení. Má to své výhody. Donutí vás to ty 3 měsíce vydržet a tím se dostanete lépe do režimu cvičení, u kterého zůstanete, a taky vám to ušetří peníze. Když si budete kupovat jednorázové vstupy, tak to tolik nemotivuje a chce to pak mnohem silnější vůli a tu by někdy pohledal.

Výsledky

Zapisujte si, jaké máte výsledky. Stejně jak jste si napsali plán, tak stejně tak si pište, čeho jste dosáhli. Kolik kilogramů máte dole. Kolik svalové hmoty jste nabrali. Kolik centimetrů jste ztratili na objemu a tak dále. Mnohem více se pak bude chtít zlepšovat. Mnohem více vás to bude motivovat a mnohem více se budete sami sobě líbit a tím pádem se vám nebude chtít přestat. A o to jde.

Buďte připraveni

Mějte pořád věci na sport a cvičení připravené. Když budete mít doma stále sbalenou sportovní tašku a to věcmi do fitness na crossfit nebo na badminton, golf, tenis či squash, vyvarujte se tím dalším případným výmluvám na nedostatek času, který strávíte jejich přípravou.

Fitness trenér

K dosazení mnohem lepších výsledků a hlavně k jistotě správného provádění jednotlivých cvičení, tak to nejlepší co můžete udělat je najmout si trenéra. A to ať se jedná o fitness cvičení, crossfit nebo badminton a tenis. Kvalifikovaný fitness trenér je jistota, která je k nezaplacení. Díky němu budete správně cvičit nebo hrát nějaký sport, tak jak se má. A výsledky jsou potom mnohem jasnější a viditelnější. To byste koukali, co lidí ve fitku necvičí dobře, a přitom si myslí, že ano. Na to pozor. A to se týká opravdu všech sportů. A u některých je kvalifikovaný lektor naprostou samozřejmostí. Například jóga a pilates. U těchto cvičení to bez nich snad ani nejde.

Udělejte si radost

Po každém cyklu cvičení a dosazení nějakého cíle se odměňte nějakým dárkem. Třeba vždy po měsíci. A je jedno co si nadělíte. Muže to být jen drobnost nebo i velký dárek. Oblečení o pár velikostí menší, parfém nebo sportovní oblečení nebo sportovní obuv. Klidně si můžete nadělit i hezký wellness pobyt nebo plnou tašku kombinace zdravá výživa a sportovní výživa. V podstatě jde ale o to, se nějak za dobře vykonanou práci odměnit.

Láska

Fitness je vlastně taková seznamka. Čím lépe na tom budete. Čím lépe se bude cítit a vypadat. Tím více sebevědomí pro seznamování budete mít. A že ve fitness centru těch možnosti je. Takže se vám klidně může stát, že se zamilujete a potkáte lásku na celý život. Tak co na to říkáte? Že ono to nakonec půjde.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat