Úskalí spojená s podzimním sportováním

Nejen s měnícím se počasím je teď tak trochu kříž. Venkovní aktivitu jsme mnohdy nuceni „odpískat“ i kvůli únavě, viróze nebo zhoršeným světelným podmínkám. Ale když už je nám přáno, dáme do toho maximum!

Ať už běháte, chodíte na dlouhé procházky nebo jezdíte na kole či kolečkových bruslích, jistě vaši oblíbenou aktivitu chcete provozovat co možná nejčastěji. Ale copak to na podzim jde? Ani omylem. Právě v tomto ročním období stojí v cestě tolik věcí! S čím se teď každý nadšený sportovec musí chtě nechtě popasovat?

Počasí má vážně divný smysl pro humor

Znáte to. Venku je celkem snesitelně, takže s chutí obujete běžecké boty a vyrazíte si s větrem o závod dát pár kilometrů. Jenže zhruba uprostřed obvyklé trasy se začíná prapodivně zatahovat a v cílové rovince už stojíte pod nechtěnou deštivou sprchou. No kdo by si mokré oblečení, čvachtající tenisky a prochladlé končetiny kdovíjak užíval, že? Prudké výkyvy počasí vás také mohou odradit od dalšího tréninku. Jsou tu však i jiné překážky.

Budiž světlo!

Možná máte takové zaměstnání, že prostor pro fyzickou aktivitu bývá k dispozici jenom brzy ráno, nebo v pozdním večeru. V obou těchto případech je ale tma „jako v pytli“, což ne všem bývá úplně příjemné. Tak jistě, že existují speciální pomůcky a reflexní prvky, ale potit se s „čelovkou“ na hlavě a všemožnými blikajícími páskami na rukou i nohou je vcelku svazující. Vidíte to stejně?

Dneska se mi nějak nechce

Řada lidí na podzim trpí permanentním pocitem vyčerpanosti, špatnou náladou a ztrátou motivace. Z části je to zapříčiněno nedostatkem vitaminu D, protože se jeho hlavní přirozený zdroj, tedy slunce, chová jako tajný agent a schovává se za mraky. Když se k tomu připočtou ještě zákeřné útočící virózy, jež způsobují rýmu, kašel, zvýšenou teplotu a bolesti svalů, je příležitostí ke sportu zase o něco méně. Také jste vděční za každou chvilku, která vám oblíbenou aktivitu umožní? Žádný div, že do cvičení pak dáváte naprosté maximum!

Zdroj: earthnetworks.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat