Nebojte se vstoupit do kruhového tréninku

24.09.2021 | Trénink

Cvičení a zdravá strava začíná být čím dál více populární, takže není divu, že druhů cvičení je jako hub po dešti. Nevíš co od kruhového tréninku čekat? Nevadí, po přečtení článku si budeš moct trénink sestavit sám nebo se snad odhodláš zajít na vedenou lekci. Kruháč patří mezi nespočet druhů tréninku celého těla neboli fullbody training. Pokud se cvičením začínáš nebo tě nebaví izolované cviky, cvičit každé pondělí prsa, ramena a středy zase nohy, kruhový trénink tě vytrhne ze stereotypu.

Co získáš?

Kondiční kruhový trénink je král v hubnutí. Vysoká intenzita díky zapojení celého těla od ramen až po lýtka ti zaručí, že se nepřestaneš ani na minutu potit. Rozhýbeš celé tělo pestrou paletou cviků na nohy, ruce, záda, core ale i ruce. Také si vyzkoušíš cviky, které rozvíjí dynamiku, rychlost a výbušnost. Právě dynamické cviky zatěžují úplně jiné druhy svalových vláken (rychlá) než klasické silové cviky. Tím napomáhají k zeštíhlení svalů. S vysokou intenzitou souvisí i rozvoj kondice, která půjde nahoru rychleji než bys čekal. Jak vidíš, kruháč je pro tělo prospěšný v mnoha ohledech, to stojí za vyzkoušení ne?

Jak probíhá taková lekce? 

Na začátku lekce se společně zahřejete jednoduchými cviky, aby se svaly trochu prokrvily a připravily na zátěž. A může se začít. Obecně se v kruhovém tréninku střídají různé cviky zaměřené na jednotlivé partie. Žádná část těla nezůstane opomenuta, takže tě bude na druhý den bolet celé tělo. Většinou se jedná o 10 až12 cviků na různé partie. Během lekce se posunuješ mezi jednotlivými stanovišti po zaznění gongu nebo povelu trenéra. Cvičení je náročné, pestré, ale zaručeně se nebudeš nudit. Zároveň jsi schopen v krátkých intervalech podat maximální výkon, což zajistí vyplavení hromady endorfinů.  Metabolismus jede na plné obrátky ještě dlouho po docvičení, a to se vyplatí. Po dokončení jednoho kola následuje krátká pauza a odcvičíš všechny cviky ještě 2krát. Za odměnu následuje protažení, které se určitě vyplatí neopomenout. Zítra by se totiž mohlo stát, že nevstaneš z postele. Každý kruhový trénink je jiný, cviky se obměňují lekce po lekci a s nimi i pomůcky. Bosu, jiné balanční podložky, aquahit, kettlebelly, činky, velký míč, overball, TRX aj.

Zdroj: https://freshkruhac.cz/kruhovy-trenink/, https://www.3dfitness.cz/blog/proc-zaradit-kruhovy-trenink-do-sveho-pravidelneho-cviceni






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat