Cvičení s vlastním tělem a sexy bříško

Cviky s vlastní vahou těla jsou bezpečnější a přirozenější cestou posílení středu těla. Tím ovšem netvrdím, že posilovací stroje jsou neúčinné, ale nikdy se nevyrovnají cvičení s vlastním tělem!

Pro souměrné vyrýsované bříško je nejdůležitější posílit střed těla a ten na stroji těžko posílíte, právě naopak, posílíte ho nejvíce, pokud budete při cvičení používat vlastní váhu těla. Také se naučte dýchat přes bránici, a zapojit tím tak vnitřní stabilizační systém a core, to je gró pro zdravý trénink.

Nezapomínejme, že někdo má vyrýsované břicho prostě dané, někdo pro něj musí tvrdě makat (správným tréninkem a pílí může svého cíle dosáhnout každý). Ale i přes tvrdý trénink je možné, že vás pekáč buchet nebude symetrický, že nebude odpovídat vašim představám, a dokonce i počet políček může být jiný.
Hlavně si z toho nelamte hlavu, naučte se mít rádi svůj pekáč ať už s 8 nebo se 6 kostkami.

Nezapomeňte na kardio

To, že budeme každý den cvičit bříško neznamená, že automaticky nám půjde dolů tuk jen z břicha.
Pro lepší efekt určitě zařaďte kardio tréninky. Jedině kardio aktivita, tedy aktivita dlouhého trvání v aerobním pásmu, je schopna spalovat přebytečný tuk a dovoluje nám již při samotné aktivitě využívat tuk jako zdroj energie. Žádná jiná aktivita nemá tu schopnost.
Po kardiu se tedy pěkně zadýcháte a také budete spalovat více tuků.

Kardiem tedy nutíme tělo vydat více energie. Pokud si držíme při kardiu správnou tepovou frekvenci, efektivně budeme spalovat tuky.
Proto poté spálíme více kalorií a co je ještě lepší – po kardiu, když jsou svaly rozehřáté zhubneme běžným pohybem více, než bychom hubli normálně!

Pamatujte, že i strava a genetika jsou důležitým faktorem pří tvarování našich svalů.
Věřím, že informaci o tom, že břišní svaly se budují v kuchyni, už máte.

Zdroj: healthline.com, active.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat