Vhodná sportovní podprsenka ochrání vaše ňadra před nevratným poškozením

Při cvičení prsa rozhodně „nestojí“ na místě, ale pohybují se do všech stran. Když si k tomu připočítáte gravitaci i slabé vazy, které je podpírají, co vám vyjde? Že by nutnost speciálního prádla? Trefa. Pro jaký kousek se ale rozhodnout?

Možná jste ostřílená profesionálka, která už má něco „odcvičeno“. Anebo s pravidelným pohybem teprve začínáte, třeba v rámci novoročního předsevzetí. Buď jak buď, bez správné výbavy se neobejdete. Tentokrát se však nezaměříme na boty, funkční oblečení ani reflexní prvky, půjde totiž o prsa!

Když dámská chlouba uhání letem světem

Tak jistě, činností, které vám zpevní postavu a podpoří spalování kalorií, existuje požehnaně. Protože je ale jednou z nejoblíbenějších aktivit současnosti běh, pojďme si posvítit na něj. Právě on je totiž kvalifikován jako rizikový sport, tedy alespoň z hlediska možného poranění ňader. Poprsí se při něm pohybuje nejen nahoru a dolů, ale i ze strany na stranu. V podstatě opisuje tvar číslice osm, přičemž mu poskytuje oporu jen trocha kůže a slabých vazů. A právě proto si přibližně 44 procent žen stěžuje na bolest dekoltu v průběhu celého tréninku. Předejít se tomu samozřejmě dá, jen to chce kvalitní podprsenku. Jak ale vybrat tu, která dokonale „sedne“?

Zmapujte si oděvní terén

Ne nadarmo se říká, že štěstí přeje připraveným. Před nákupem byste měla vědět, že se zmíněný druh prádla dělí do několika kategorií. K dispozici jsou podprsenky s košíčky i bez nich. Některé bývají bezešvé, nebo disponují vycpávkami. Jiné mají zase kostice či prodyšnou síťovinou na středovém panelu. Nestyďte se a vyzkoušejte si různé druhy i střihy, jedině tak poznáte, co přesně vám vyhovuje.

Křest ohněm hned v kabince

Podle čeho poznáte, že podprsenka, kterou máte na sobě, bude opravdu ta pravá? Alfou i omegou je samozřejmě pohodlí, které cítíte. Prsa v ní nesmějí být napěchovaná tak, aby vykukovala z výstřihu i podpaží. Naprostou samozřejmostí jsou silnější ramínka, která se nezařezávají do kůže, ale nejsou natolik volná, aby padala. Spodní lem tohoto dámského spojence by se za žádných okolností neměl vyhrnovat, a to ani při svižném skákání. Mimochodem, určitě pár výskoků proveďte a nebraňte se ani dřepům. Pokud při tomto zátěžovém testu všechno zůstane na svém místě, máte vyhráno. Jestli vám navíc vyhovuje i barva, materiál a cena, můžete se odebrat k pokladně. A to s pocitem úspěšného lovu!

Zdroj: názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat