Jídelníček na 12. 7. – 16. 7. s receptem na košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem

Listové těsto je opravdu vynález století. Lze s ním kouzlit sladce i slaně. Tyto košíčky jsou skvělou slanou variantou. Dobrou chuť :)

Pondělí

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, rýžový chlebík, zelenina

  • svačina

    Borůvková galette

    oběd

    Hovězí steak, zelené fazolky, guacamole

  • svačina 2

    Řecký jogurt, rýžové vločky, protein, ovoce

  • večeře

    Opečené brambory, kuřecí prsa, zelenina

Úterý

  • snídaně

    Vejce natvrdo, celozrnný chlebík, ghee, 90% šunka

  • svačina

    Nastrouhaná mrkev, jablko, kešu

  • oběd

    Hovězí vývar

  • svačina 2

    Ovocná miska, mandle, slunečnicová semínka

  • večeře

    Krůtí steak, čerstvý zeleninový salát, domácí česnekový dresink

Středa

  • snídaně

    Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Bílý jogurt, ovesné vločky, ovoce, arašídové máslo

  • oběd

    Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem (viz recept)

  • svačina 2

    Zelenina a semínka/ořechy

  • večeře

    Domácí Caesar salát

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovesná kaše s mlékem, ovoce, sypaný kokos, slunečnicová semínka

  • svačina

    Ředkvičky, žitný chlebík, máslo

  • oběd

    Kuřecí prsa, mrkvové pyré

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem (viz recept)

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vejce na cibulce, ghee, kváskový chléb, červená řepa

  • svačina

    Tvaroh s proteinem, ovoce

  • oběd

    Losos, bramborová kaše, čerstvá sezonní zelenina, ghee

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem a medem

  • večeře

    Hovězí vývar s nudlemi

Košíčky z listového těsta se špenátem a uzeným lososem

Suroviny na 8 porcí

100 g uzeného lososa

1 cibule

200 ml šlehačky

100 g špenátu

50 g strouhaného sýra typu eidam

2 vejce

1 balení listového těsta

20 ml oleje

1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového

Postup

45 minut na přípravu

1 Připravíme si formičky na muffiny. Z listového těsta vykrajujeme kolečka o průměru našich forem a ta do formiček upěchujeme. Propícháme je vidličkou a pečeme pět minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

2 Lososa i cibuli zbavenou slupky nakrájíme na malé kostičky. Ty pak opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme špenát a chvíli opékáme.

3 Do pánve přilijeme smetanu a rozpustíme vaničku bujonu. Přivedeme k varu a pak ztlumíme plamen.

4 Špenátovou směs necháme vychladnout, pak do ní zamícháme vejce a strouhaný sýr.

5 Do každého upečeného košíčku navršíme připravenou směs. Pečeme dalších deset až dvanáct minut na 160 stupňů.

Dobrou chuť!






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat