Jídelníček na 21. 6. – 25. 6. s receptem na salát s růžičkovou kapustou

Kapustu jedni milují a druzí nenávidí. V salátu si ji ale zamilujete všichni! Dobrou chuť :)

Pondělí

  • snídaně

    Caprese jednohubky ( cherry rajčátka, mini mozzarella, bazalkové listy, olivový olej)

  • svačina

    Kváskový chléb s ghee, vejce a čerstvá zelenina

  • oběd

    Caesar salát (kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmazán, caesar dresink)

  • svačina 2

    MUG CAKE s proteinem a řeckým jogurtem

  • večeře

    Kuřecí prsa opečená v troubě, batáty, čerstvá zelenina

Úterý

  • snídaně

    Vaječná omeleta s rýžovým chlebíkem a zeleninou

  • svačina

    Jahodová galette

  • oběd

    Krůtí steak s čerstvou zeleninou a rýží

  • svačina 2

    Ovoce a proteinový drink

  • večeře

    Hovězí steak, čerstvý zeleninový salát, domácí česnekový dresing

Středa

  • snídaně

    Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Bílý jogurt, rýžové vločky, ovoce

  • oběd

    Salát s růžičkovou kapustou (viz recept)

  • svačina 2

    Zelenina a semínka/ořechy

  • večeře

    Salát s růžičkovou kapustou (viz recept)

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovesná kaše s mlékem, ovoce, sypaný kokos, goji semínka

  • svačina

    Ředkvičky, žitný chlebík, máslo

  • oběd

    Celozrnné špagety s boloňskou omáčkou

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Salát z řepy, falafel, balkánský sýr

Pátek

  • snídaně

    Anglická snídaně

  • svačina

    Tvaroh s proteinem, ovoce

  • oběd

    Krůtí prsa opečená v troubě, brambory a čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem s čekankovým sirupem

  • večeře

    Hovězí vývar s nudlemi

Salát s růžičkovou kapustou

Suroviny na 2 porce

Na salát

120 g čerstvého baby špenátu

1 sladká zralá hruška

velká hrst borůvek

velká hrst kešu oříšků

velká hrst sušených brusinek

hrst čerstvé hladkolisté petrželky

sůl a pepř

Na pečenou zeleninu

cca 15 menších brambor typu Grenaille

cca 500 g růžičkové kapusty

1 větší červená cibule

1  větší lžíce medu

2 lžíce olivového oleje

sůl pepř

Na zálivku

100 g bílého jogurtu

1 lžíce dijonské hořčice

1 menší stroužek česneku

nasekaná čerstvá petrželka

sůl a pepř

Postup

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si zeleninu k pečení.

2 Omyjte brambory a rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny – záleží na velikosti brambory. 

3 Kapustičky očistěte od zvadlých nebo žlutých lístků a rozkrájejte je na poloviny.

4 V míse smíchejte brambory, kapustičky, med, olivový olej, sůl, pepř, přemístěte do pekáče a dejte do trouby péct na cca 30 minut.

5 Připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience dohromady. Pokud je zálivka příliš hustá, klidně ji malinko nařeďte vodou.

6 Nakrájejte hrušku na kostičky a nasekejte petrželku nahrubo.

7 Upečenou zeleninu dejte stranou a nechte lehce vychladnout, přimíchejte k ní špenát, hrušku, borůvky, brusinky a oříšky.

8 Na závěr salát přelijte připravenou zálivkou a podávejte

Dobrou chuť!

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: Názor autora.






Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat