Jídelníček na 14. 6. – 18. 6. s receptem na batátovou polévku s kari

Batáty se nemuse1í jen péct či řešit jako příloha. Přináším vám skvělý recept na polévku s kari!

Pondělí

  • snídaně

    Vejce natvrdo, žitný chléb, ghee máslo, zelenina

  • svačina

    Celozrnný chlebík, 90% šunka, zelenina, ořechy

  • oběd

    Caesar salát (kuřecí maso, ledový salát, krutonky, parmazán, caesar dresink)

  • svačina 2

    Hrst oříšků a čerstvá zelenina

  • večeře

    Kuřecí prsa opečená v troubě, batáty, čerstvá zelenina

Úterý

  • snídaně

    Vejce natvrdo, bezlepkový chlebík, gervais, červená řepa a balkánský sýr

  • svačina

    Amarantová kaše s banánem

  • oběd

    Batátová polévka s kari (viz recept)

  • svačina 2

    Ovoce a proteinový drink

  • večeře

    Krevetový salát s červenou řepou a balkánským sýrem

Středa

  • snídaně

    Banánové lívance – banán, vejce, protein, skořice, kapka stévie

  • svačina

    Bílý jogurt, rýžové vločky, ovoce

  • oběd

    Batátová polévka s kari (viz recept)

  • svačina 2

    Tvaroh s kakaem

  • večeře

    Opečená kuřecí křidélka v troubě, rýže, čerstvá zelenina

Čtvrtek

  • snídaně

    Ovesná kaše s mlékem, ovoce, arašídovým máslem a skořicí

  • svačina

    Ředkvičky, žitný chlebík, máslo

  • oběd

    Špagety aglio olio

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem doslazený medem

  • večeře

    Hovězí steak ze svíčkové, zelené fazolky se slaninou

Pátek

  • snídaně

    Míchaná vajíčka se sýrem, šunkou, cibulí a kváskový chléb, ghee

  • svačina

    Amarantová kaše s banánem

  • oběd

    Krůtí prsa opečená v troubě, bulgur a čerstvá zelenina

  • svačina 2

    Bílý jogurt s ovocem s čekankovým sirupem

  • večeře

    Brokolicový krém

Batátová polévka s kari

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

103 kcal

2 g bílkovin

4 g tuků

5 g sacharidů

Suroviny

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžička kari

1/2 lžičky mletého kmínu

700 g batát (sladkých brambor)

500 ml zeleninového vývaru

100 ml tuhé části kokosového mléka z plechovky

sůl a pepř

Postup 

1 V hrnci na středním plameni rozpálíme lžíci olivového oleje

2 Osmažíme na něm najemno nasekanou cibulku po dobu 3–4 minut.

3 Poté přidáme utřené 2 stroužky česneku, kmín, kari a restujeme 2 minuty.

4 Na orestované koření přidáme na kostky nakrájenou a očištěnou batátu.

5 Vše zalijeme vývarem a vaříme 15–20 minut pod pokličkou dokud batáty nezměknou.

6 Polévku po uvaření odstavíme, necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme tyčovým nebo stolním mixérem dohladka. Dochutíme ji solí a pepřem a nakonec přimícháme kokosové mléko.

7 Polévku dozdobíme sušeným chilli, lžící kokosového mléka a nasekanou mrkvovou natí.

Dobrou chuť!

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: Názor autora.






Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat