Podzim je ideálním obdobím pro vytváření a zdokonalování rituálů

22.10.2021 | Psychika

Rituál. Tohle slovo se obvykle spojuje s čarodějnictvím a magií. Rituály ale nemají své místo jen v ezoterice nebo lidovém léčitelství, uplatňují se také na vztahy a osobní štěstí. Navíc jim dost přeje aktuální podzim! Neotálejte, taky si nějaký vytvořte a zlepšete svůj život po všech stránkách!

Již se všichni vrátili z dovolené, usedli do svých dílen a kancelářských židlí a začínají víc času trávit doma: u topení, čaje a v peřinách. V podzimních měsících se u některých jedinců objevují typické splíny spojené s nedostatkem slunečního svitu a kratšími dny. Proto je důležité pojmout říjen a listopad jako obdobím pro posouvání osobních hranic.

Jakmile totiž svůj den začnete s pocitem úspěchu, vytvoří to impulz, jakýsi hnací motor, který vám umožní překonat únavu i špatnou náladu. K tomu se výborně hodí rituály, jež si každý může přizpůsobit k obrazu svému. Jak na ně?

Odhalte svůj nejvolnější čas

Již měsíce si říkáte, že večer budete cvičit jógu, meditovat, pravidelně chodit na procházky se psem, nebo jen o něco dřív uvaříte, aby večer bylo víc času na rodinu nebo koníčky. Jenže pořád to nějak nevychází. Vždy se v práci objeví něco, co prodlouží vaši pracovní dobu. Po příchodu domů navíc musíte odbavit požadavky dětí a vlastně jdete na druhou směnu. Lehký úklid, prádlo, kuchyně… V deset hodin večer padáte únavou. Cvičení, knížka, horká vana? A kdy jako?

Nehledejte důvody, proč se k tomu a onomu nemůžete dostat, ale soustřeďte se na způsoby, jak by to šlo. Kdy máte půl hodiny (doba volitelná) času jen pro sebe? Ve kterou denní dobu je šance na svůj osobní rituál větší než kdy jindy? Ráno? Pak vstaňte o chvíli dřív. Získáte ze sebe dobrý pocit.

Využijte sílu numerologie

Aby se to podařilo, obklopte se svými šťastnými čísly, které vám po psychické stránce dodají motivaci. Budík si nařiďte třeba na 5.55 hodin. Pokud je vám sympatická dvojka, sluší se uvést, že experti na numerologii považují 22 za jedno z nejsilnějších čísel v numerologii, jež je spojováno s vytrvalostí, spolehlivostí a efektivitou.

Zároveň byste měli vědět, že když usnete mezi 21. a 22. hodinou, organismus se výborně regeneruje. Vědci apelují, že mezi nejpřínosnější hodiny z nočního spánku jsou právě ty, které člověk prospí do půlnoci.

Buďte odhodlaní

Tím, že zacvaknete budík uprostřed zvonění, ničeho nedosáhnete. Jakmile se rozezvučí, vystavte se dennímu světlu, nebo minimálně v pokoji rozsviťte. Světlo obnovuje cirkadiánní rytmus těla, který ovlivňuje bdělost a spánek. Probere vás, stejně jako vzduch proudící otevřeným oknem. A teď to přijde. Pro podporu svých úmyslů si již večer nachystejte něco pro radost, co okamžitě zlepší váš ranní start.

Je to čerstvé ovoce, veselá konvička na čaj, milý vzkaz na zrcadle, oblíbená písnička či povzbuzující afirmace? Jakmile se hned ze začátku dne obklopíte věcmi, které vás dělají šťastnými nebo veselými, můžete být lepším člověkem, rodičem, šéfem, zaměstnancem i partnerem – s rituály, které jej vedou ke spokojenějšímu a plnějšímu životu.

Zdroje: nbcnews.com, numerologynation.com         






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Krevetová omeleta

(20 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat