Ke štíhlému břichu pomůže ten správný sýr

26.03.2024 | Hubnutí

Chcete se už konečně zbavit tuku na břiše? Jeden druh sýra je k tomu jako dělaný.

Viscerální tuk, který je ukládán v břišní dutině a obepíná orgány, je proto mnohem nebezpečnější než tuk uložený pod kůží. Vysoké hladiny viscerálního tuku mohou vést k řadě zdravotních problémů. Tuk v oblasti břicha je vázán na vysoký krevní tlak, diabetes 2. typu, srdeční choroby, demenci a některé typy rakoviny (1).

Zbavit se siscerálního tuku může být velmi obtížné. Naštěstí existují určité strategie, které mohou v procesu hubnutí výrazně pomoci, včetně konzumace cottage sýra.

Cottage pomáhá v hubnutí

Mnoho studií (2) potvrzuje, že cottage sýr může napomoci při hubnutí. Obsahuje vysoké množství proteinů, které mohou pomoci zvýšit pocit sytosti a zredukovat hlad. Protein také napomáhá budování a udržení svalové hmoty, což je klíčové pro zvýšení metabolismu a hubnutí. Kromě toho je cottage sýr nízkokalorický, což ho činí ideální jídelní volbou při hubnutí.

Cottage sýr také obsahuje zdravé tuky, které mohou pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko vzniku diabetu 2. typu . Tuky jsou důležité pro tělo, neboť pomáhají vstřebávat vitamíny a chrání srdce (2).

Je důležité si uvědomit, že i když je cottage sýr zdravou potravinou na podporu hubnutí, musí být konzumovaný jako součást vyvážené stravy. To znamená, že by měl být doplněn širokým spektrem jiných zdravých potravin, jako jsou ovoce, zelenina, celozrnné obiloviny, bílkoviny a zdravé tuky.

Tipy, jak zhubnout

Podle studií podporuje konzumace bílkovin metabolismus a automaticky tak snižuje břišní tuk. Zkuste proto sníst nejlépe 1,5 g bílkovin na každý kilogram tělesné váhy. Při váze například 70 kilo to odpovídá 105 gramům bílkovin denně. Cottage pomáhá pokrýt denní potřebu stejně jako libové maso, vejce nebo luštěniny (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC419497/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10509445/, (3) www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002916523274274?via%3Dihub






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat