Podzim je nejvhodnějším obdobím pro hubnutí

21.11.2023 | Hubnutí

Huňaté svetry, punčocháče, všudypřítomné dýně – zatímco jeden z toho má depresi, druhý jásá. Podzim však znamená mnohem víc než jen začátek topné sezony. Ve skutečnosti je nejlepším ročním obdobím pro stanovení nových fitness cílů!

Oproti létu chladný, ale barevnější a pestřejší podzim milují všichni, kdo na své postavě chtějí zapracovat. Proč?

Konečně nejsou vedra

Buďme k sobě upřímní: nikdo se necítí na dlouhou procházku nebo na běh, když je venku devět tisíc stupňů. Ale s klesajícími teplotami konečně přichází motivace obout si tenisky a vyrazit do přírody. Chůze a běh jsou úžasné aktivity, které nic nestojí. Ušetřete za členství v posilovně a spoustu drahého vybavení. Kardio je navíc nezbytné nejen pro hubnutí a splnění fitness cílů, ale také pro zdraví srdce a duševní pohodu. Potřebujete spíš mezi lidi? Tak ani to není problém.

Tělocvičny nepraskají ve švech

Je všeobecně známé, že v lednu jsou tělocvičny maximálně přeplněné. Každý, kdo si pravidelně dává novoroční předsevzetí, ví. Pro ostatní to představuje velké davy a dlouhé čekací doby na stroje. Tomu se právě teď můžete vyhnout. Do „fitka“ přijďte teď na podzim. Je tam příjemnější a uvolněnější atmosféra, což znamená, že u své pohybové rutiny vydržíte mnohem pravděpodobněji.

Sezonní jídlo je vynikající

Sezonní potraviny bývají nejlepší. Všechny ty dýně, cukety, hrušky, nekonečné a lahodné druhy jablek, růžičková kapusta – co víc si přát? Zdravé stravování je aktuálně snazší než kdy jindy.

Rekreační sezona nepředstavuje překážku

Bez ohledu na to, jak dobré jsou vaše záměry, je těžké v létě dodržovat zdravé stravovací návyky a fitness režim. Nikdo neodolá výletům s rodinou a líným víkendům s vínem, pivem, mojitem a grilováním. Tohle je naštěstí pryč, vítej, podzime!

Dřív se stmívá

Než zapadne slunce, musíte ještě uklidit zahradu, vyčistit bazén, vyvenčit psa, posekat trávník, zalít květiny… Pořád se něco najde! To znamená, že (ne)vědomě oddalujete to důležité – pohyb jen pro sebe sama. Tak už na nic nečekejte, připravte plán své osobní transformace a dejte se do akce. Není nic lepšího než opojení endorfinů po tréninku, přičemž jakýkoli úbytek hmotnosti navíc je třešničkou na dortu! (Aspoň si pak budete moci dopřát dvojnásobnou várku vánočního bramborového salátu.)

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat