Zdravé potraviny podporující spalování tuků

Pravidelná konzumace těchto potravin může nejen posílit vaše zdraví, ale také vám pomůže spalovat tuky.

Pokud budete pravidelně jíst následující potraviny, budete se nejen cítit lépe, budete mít více energie a vaše tělo bude mnohem snáze spalovat tuky. Musíte se však ujistit, že se zároveň z velké části vyhýbáte nezdravým jídlům.

Následující potraviny lze snadno začlenit do vaší každodenní stravy a pomohou tělu spalovat tuky.

Zelený čaj

Tato zázračná zbraň vám pomůže spalovat tuky, udrží vás fit a působí protizánětlivě. To zajišťují flavonoidy – rostlinné látky, které svým antioxidačním účinkem příznivě ovlivňují lidské zdraví. Zelený čaj také obsahuje antioxidant, který vám pomůže zhubnout.

Nenasycené mastné kyseliny

Tyto tuky jsou dobré pro srdce a zvyšují množství „dobrého“ cholesterolu v těle. Zdravé tuky se nacházejí především v olivovém oleji, mandlích a avokádu. 

Omega-3 mastné kyseliny

Strava s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin a nižším obsahem omega-6 mastných kyselin je zdraví prospěšná. To neznamená, že omega-6 mastné kyseliny jsou špatné, ale že je důležitý správný poměr. Vaše strava by neměla obsahovat více než čtyřikrát více omega-6 než omega-3 mastných kyselin. Omega-6 mastné kyseliny se nacházejí například v červeném mase, živočišných tucích (mléčné výrobky) a většině salátových olejů. Potraviny, které obsahují omega-3 mastné kyseliny, jsou: lněný olej, řepkový olej, konopný olej, vlašské ořechy, lněné semínko a (tučné) ryby, např. losos.

Ovoce a zelenina

Samozřejmě byste měli jíst ovoce a zeleninu každý den, abyste zůstali zdraví, protože obě obsahují dobré živiny a vlákninu. Některé samozřejmě obsahují více než jiné. Do jídelníčku byste měli zařadit zejména jablka, lesní plody, brokolici, houby, papáju, ananas a špenát.

Koření

Některá koření, jako je česnek, kurkuma, skořice, zázvor a chilli papričky, mohou pomoci předcházet nemocem. Snažte se je tedy používat při vaření co nejčastěji. Zejména kurkuma je skutečný dietní zázrak.

Voda

Voda pomáhá vyplavovat toxiny z vašeho těla. Nezapomeňte proto dostatečně pít!

Celé zrno

Díky vysokému obsahu vlákniny celá zrna pomáhají kontrolovat hladinu inzulinu ve vašem těle. Vitamin B také snižuje hormon homocystein, který může poškodit cévy, pokud je hladina v těle příliš vysoká. 

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8017325/, www.journals.lww.com/co-clinicalnutrition/Abstract/2014/11000/Functional_foods_to_promote_weight_loss_and.17.aspx






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat