Madla lásky kolem břicha budou minulostí

Jedna věc je jasná: každé tělo je krásné! A je jedno, jaký má tvar. Ale někdy se chcete zbavit toho malého bříška, které se vám rýsuje pod oblečením. Žádný stres! Tuku na břiše se můžete zbavit velmi jednoduchými prostředky.

Slib „štíhlá, zatímco spíte“ zní lákavě, ale není to tak úplně jednoduché. Bohužel tuku na břiše se nezbavíte přes noc. Ale i malé úpravy v každodenním chování mohou pomoci rozpustit tvrdohlavá madla lásky. Nejdůležitějšími faktory pro ztrátu přebytečného břišního tuku jsou čtyři pilíře – strava, cvičení, odpočinek a myšlení. Pokud se s těmito oblastmi vypořádáte jednu po druhé s pomocí našich tipů, otravná kila navíc spadnou sama od sebe.

Jaké potraviny snižují břišní tuk?

Dieta je jedním z nejdůležitějších faktorů pro rychlé snížení obvodu pasu. Některé potraviny mají obzvláště příznivé složení živin, a proto se dobře hodí pro hubnutí a prevenci tuku na břiše. Zařaďte do svého jídelníčku častěji následující potraviny (1):

Vejce

Ty vás zasytí na dlouhou dobu a poskytují důležité bílkoviny, které podporují budování svalů a udržují metabolismus tuků v chodu. 

Mandle a vlašské ořechy 

Pomohou podpořit ztrátu tuku a zabránit chuti k jídlu.

Zelený čaj  

Je bohatý na fytochemikálie, které mohou podporovat spalování tuků. 

Pálivé koření

Koření jako je chilli, kajenský pepř, černý pepř a zázvor zrychluje metabolismus. 

Kokosový olej

Má vysoký obsah nasycených tuků, může působit jako potlačovač chuti k jídlu a zabránit ukládání tuku v těle. Stačí lžička denně!

Citrony  

Poskytují důležité vitaminy pro metabolismus tuků a mohou pomoci při detoxikaci jater. 

Nízkotučný tvaroh, jogurt, skyr a podmáslí  

Mají díky vysokému obsahu vápníku pozitivní vliv na spalování tuků. 

Jaký je nejlepší způsob, jak spalovat břišní tuk?

Špatná zpráva je, že cílené cvičení na spodní část břišního tuku nefunguje. Ale dobrá věc je: Pokud tomu přizpůsobíte svůj životní styl, automaticky shodíte kila – včetně břicha! Nejdůležitější pravidlo zní: pokud chcete zhubnout, musíte spálit více kalorií, než přijmete jídlem. To se také označuje jako deficit kalorií nebo energetický deficit. K tomu si spočítejte svůj individuální bazální metabolismus – tedy počet kalorií, které každý den spálíte v klidovém režimu – a od této hodnoty odečtěte 300 až 500 kcal (2).

Šťáva na zmenšení břišního tuku

Chcete rychle ztratit pár kilo? Šťáva z aloe vera je prý skutečnou zázračnou zbraní proti břišnímu tuku. K tomu stačí šťávu zředit vodou a vypít ji každé ráno. Smíchejte dvě polévkové lžíce šťávy z aloe vera (k dostání např. v lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou) s jednou lžičkou kmínového prášku a rozmíchejte ve sklenici teplé vody (asi 200 ml). Směs vypijte ráno. Aloe vera obsahuje steroly, které pomáhají rozpouštět břišní tuk. Složky v rostlině aloe vera navíc stimulují trávení. Ale pozor! Rostlina má ve vyšších dávkách silný projímavý účinek (3). Nepijte jí tedy příliš mnoho!

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8017325/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK232323/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat