Ananas pro snadné hubnutí

10.02.2023 | Hubnutí

Ananas je mezi „dietáři“ velice oblíbeným ovocem. Podle mnohých názorů totiž pomáhá při hubnutí.

Ale je to pravda, nebo ne? Můžete skutečně díky ananasu zhubnout? Jedno je jisté. Konzumace tohoto lahodného ovoce je potěšením pro chuťové pohárky, neboť je osvěžující, příjemně sladký a šťavnatý. Vzhledem k tomu, že obsahuje velmi malý počet kalorií, můžete si kousek ananasu dopřát i večer, a to bez výčitek. Kromě toho má ještě jednu zásadní výhodu, a to tu, že obsahuje enzym zvaný bromelain, jenž je přítomen v ananasové šťávě.

A to je přesně ten důvod, proč je nejspíše ananas považován za skvělého parťáka do diety. Jak je to myšleno? A v čem je bromelain tak zázračný? Než si na tuto otázku odpovíme, je na místě znovu připomenout, že samotný ananas v žádném případě není žádná zázračná potravina, která by sama od sebe spálila veškerý váš nadbytečný tuk. Nicméně bromelain je skvělým pomocníkem při metabolizaci bílkovin (stručně řečeno), což napomáhá lepšímu trávení a využití bílkovin, a budování svalové hmoty (více svalů = rychlejší pálení tuků).

Tolik na úvod, a teď se pojďme na ananas podívat trochu víc zblízka.

Ananas na hubnutí

Ananas je ovoce s nízkým obsahem tuku, takže pokud máte po večeři chuť na něco dobrého, pár plátků tohoto lahodného ovoce uspokojí vaše chuťové receptory bez pocitu viny, a vy tak nebudete mít nutkání sáhnout pro pytlík chipsů nebo čokoládě. Plátek ananasu má přibližně 42 kalorií, z čehož cca 4 % jsou sacharidy. Ananas má nejen nízký obsah kalorií, ale také vysoký obsah živin, tudíž přispívá k dobré tělesné kondici. Dalším příjemným odhalením je, že výše zmíněný bromelain ve spojení s dalšími enzymy nejen podporuje trávení, ale také potlačuje chuť k jídlu. A to už je slušné kombo, co říkáte?

Vynikající zdroj vlákniny

Benefity konzumace vlákniny asi není v dnešní době nutné připomínat. Článků na toto téma je všude spousta a skvělých benefitů vlákniny si je každý dobře vědom. Nejdůležitějšími je především podpora trávení a dobrá kondice vašich střev. Čím lépe trávíte, tím lépe se cítíte, a tím víc máte energie, kterou pak nemusíte hledat ve sladkých svačinkách.

Ananas je plný vody

Vysoký obsah vody v tomto ovoci navozuje pocit plnosti, což pomáhá zahnat návaly hladu a vyhýbat se nezdravému jídlu. Díky vysokému obsahu vitamínu C navíc přispívá k budování dobré imunity a díky vitamínu B1 budete mít více energie.

Ideální doba na konzumaci ananasu

Mezi jídlem a konzumací ananasu počkejte alespoň třicet minut. Ideálně by se měl konzumovat hodinu před jídlem. Přispěje tak totiž k optimálnímu vstřebávání živin. Ananas je také ideální svačinka. A dát si denně pár kousků ananasu k svačině namísto koblihy nebo oplatky už bude znát, pokud se snažíte o váhový úbytek! 

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6170270/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat