Podvečer je nejvhodnější pro spalování kalorií

Jste přesvědčení o tom, že nejvíce kalorií tělo zlikviduje v dopoledních hodinách, kdy je po nočním spánku odpočaté a plné síly? Co vás nemá! Nejlepší podmínky má naopak okolo šesté večer, s čím mu pomáhá vyšší tělesná teplota.

Blížící se plavková sezona, letní dovolená, hubnutí, zpevňování křivek i menší konfekční velikost. Když přijde řeč na tato témata, vždy se mluví i o metabolismu a spalování kalorií. Kdy je tomhle směru tělo nejproduktivnější? Je tu jistý časový úsek, ve kterém mu to jde doslova samo a bez vašeho přičinění!

Když dva dělají totéž, není to totéž

Můžete spalovat tukové zásoby i během nečinnosti, a to třeba při sledování televize nebo spánku? Možné to prý je, ovšem dost záleží na tom, kolik je právě hodin. Skutečnost, že děláním určité věci v jednu denní dobu spálíte mnohem více kalorií, než když děláte tu stejnou věc o něco později, je více než překvapující (1). Kdy se tedy hubne jako po másle? Tohle vás jistě nesmírně zajímá!

K večeru se dějí divy!

Organismus se nejintenzivněji zbavuje kalorií v podvečerních hodinách, a to zhruba okolo šesté, s čímž prý úzce souvisí vyšší tělesná teplota. Naopak nejmenší počet kalorií spálí těsně po probuzení a dopoledne, kdy je teplota pro změnu nejnižší. Tyto znalosti můžete využít při hubnutí a vlastně i udržování optimální hmotnosti. Když se navečeříte maximálně do šesti hodin večer, nejenže tím podpoříte redukční režim, také ovlivníte hladinu glukózy, což je zase důležité pro prevenci diabetu (2). Kolik je právě teď hodin – už vám to spaluje?

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2018/11/181108142423.htm, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551501/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat