Péče o pleť a vlasy během hubnutí

22.12.2021 | Hubnutí

Jak pečovat o vlasy a pleť, když se rozhodnete zhubnout? Žena by o sebe měla pečovat. Vždy by měla mít hezké vlasy, nehty, pleť a upravené obočí.

Jakmile však začnete hubnout, kvalita může jít dolů. Tělo totiž začne pracovat jinak. Jak se o sebe starat, abyste zůstala pořád stejně krásná?

Pravidelné čištění pleti

Během hubnutí se může změnit struktura kůže. Drobných pupínků na obličeji se nebojte. Řešit se rozhodně dají. Podstatná je jedna věc, a to čistit si pleť. Rozhodně to ale nestačí jen večer. Nečistoty se na povrchu kůže usazují i v noci, a proto čisticí rituál provádějte stejně tak i ráno. Použít můžete vatové tyčinky, anebo látkové, které lze vyprat a použít znovu. Pro ty, které toto rutinně dodržují, je to ideální varianta. 

Pečujte o svůj dekolt 

Hodně holek zapomíná na krk a dekolt, na kterých se nečistoty usazují nejčastěji a jsou nejvíce opomíjené. V drogerii naleznete nespočet čisticích gelů určených přímo do sprchy. Vy ušetříte čas a muži se na vás nebudou moci vynadívat. Samozřejmostí je upravené obočí a hezky pěstěné nehty, které by měla mít každá holka. 

Věnujte čas svým vlasům 

I o vlásky je potřeba pečovat, obzvlášť pokud hubnete. Při cvičení se člověk pořádně zapotí a vlasům to dá pořádně zabrat. Každodenní cvičení vyžaduje i každodenní mytí vašich kadeří, proto používejte šampony, které jsou jemné a ideálně bez silikonů. Po umytí si naneste vždy balzám. Vlasy krásně zvláční a nebudou se ti tolik třepit. 

Vynechte lak na nehty 

Pokud jste zvyklá si lakovat nehty pravidelně, zkuste s tím na chvíli přestat. Lak totiž není pro nehtíky příliš zdravý, a tak je čas od času potřeba, nechat si ručky odpočinout. Při cvičení se vám totiž zpotí i kůžičky na nehtech. Pořídit si na ně můžete speciální olejíček v lékárně či drogerii a pravidelně je vyživovat. Pokud si je přece jen nezvládnete nelakovat, zvolte takový, ve kterém nejsou škodlivé látky. Ten je sice trošku dražší, ale časem uvidíte, jak se tenhle nákup vyplatil.

Zdroj: Johanka Mo, https://www.stylecraze.com/articles/skin-care-during-weight-loss/, https://food.ndtv.com/food-drinks/is-crash-dieting-affecting-your-skin-and-hair-you-must-read-this-1779042






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat