Reálný cíl je zkratkou k úspěšnému zhubnutí

Trápí vás kila navíc? Existuje spousta možností, jak s tím něco udělat. Tím nejdůležitějším však je – stanovte si reálný cíl a ideálně ho pak ještě rozdělte na několik dílčích.

Je rozhodně efektivnější pracovat s tím, že chci zhubnout 4 kg za měsíce, než si dát pouze jeden dlouhodobý cíl, že za půl roku budu mít dole 21 kg. Vaším největším spojencem a soupeřem budou během této cesty jednoznačně kalorie, a to hned ve dvou podobách – přijaté a spálené.

Jaká je denní kalorická potřeba?

Na internetu existuje hromada kalkulaček, které vám po zadání základních informací spočítají denní kalorickou potřebu. Zkuste třeba kalkulačku v kalorických tabulkách, kde si poté můžete i zapisovat jídla a vidíte, kolik makroživin a kalorií jste za den přijmuli.

Není kalorie jako kalorie!

Vaším cílem by měla být konzumace kalorií převážně z plnohodnotných zdrojů a nezpracovaných potravin. Ty můžete sem tam doplnit i o jídlo, které tyto požadavky nesplňuje. Důležité ale je, abyste přijímali dostatek makroživin, jako jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. Nezapomínejte také na dostatečný příjem vlákniny, kterou většina populace ve svém jídelníčku zanedbává. Pokud však budete konzumovat dostatek ovoce a zeleniny, tak se o její nedostatek nemusíte bát.

Nezapomínejte započítávat také nápoje, i vypité kalorie jsou totiž stále kalorie.

Pohyb

Pohyb je dalším pomocníkem na cestě za úbytkem hmotnosti. Nemusíte trávit hodiny v posilovně ani běhat maratony. Třeba i takovou obyčejnou procházku se psem lze považovat za skvělý pohyb. Samozřejmě, pokud chcete nabrat svalovou hmotu, zlepšit kondici a svou postavu cíleně formovat, tak bude trénink nezbytný. Můžete zkusit třeba naše online cvičení!

Spánek

Spánek na žebříčku důležitosti stojí hned na prvních místech, protože kvalitní odpočinek a spánek hrají v procesu proměny postavy zásadní roli.  Spát bychom měli 79 hodin denně a rozhodně bychom neměli spánek podceňovat!

Zdroj: Názor autora, healthline.com, eatthis.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat