Všudypřítomné zrádné dietní chyby

I přes přísnou dietu nehubnete? Možná se ve vašem jídelníčku ukrývají dietní chyby. Prozradíme vám, kde vám “utíkají“ kalorie.

Je to jako začarovaný kruh – i když se v jídle hlídáte, váha na to vůbec nereaguje. Na vině mohou být skryté kalorie.

Nahraďte ovoce zeleninou

Jíte hodně ovoce, a přitom kila nemizejí? Možná toho ovoce jíte až příliš! Sladké ovoce totiž obsahuje velké množství ovocného cukru. Podle posledních studií není totiž ovoce při hubnutí tak dobré, jak se dříve předpokládalo, protože ovocný cukr se cestou přes naše játra mění rovnou na břišní tuk. Proto část ovoce nahraďte raději zeleninou.

Vyvážená snídaně zabrání náhlému hladu

Hladovění po ránu vede k nadváze. Protože právě ráno byste měli svůj metabolismus pořádně podpořit. S vyváženou snídaní se navíc vyhnete nezvladatelnému hladu později. Mléko, tvaroh, jogurt a také dostatek sacharidů je na snídani nejlepší volba.

Alkohol zvyšuje hlad

Alkoholické nápoje jsou nejen kalorické bomby, ale navíc ještě podporují chuť k jídlu. Pokud už si chcete nějaký alkohol dát, pak je nejméně kalorický vinný střik.

Stresem podporujete ukládání tuku

Stres ovlivňuje hladinu kortizolu, a to zvyšuje chuť na sladké a je příčinou ukládání tuku na břiše. Na snížení stresu zkuste dechová cvičení nebo jogu.

Sůl vaše snažení sabotuje

Sice sůl žádné kalorie neobsahuje, ale jako dochucovadlo podporuje chuť – a to i když už jste sytí. Pozor si samozřejmě dejte na všechny chipsy, oříšky a tyčinky, které jsou slané až příliš.

Dopřejte si dostatek spánku

Už o hodinu spánku méně stačí k tomu, abyste další den snědli o skoro 600 kalorií více. Takže – choďte do postele včas a pořádně se vyspěte!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK217524/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat